Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Esnemek bulaşıcı ama...

Bilim insanları esnemenin, kişiler arasındaki yakınlık derecesine bağlı olarak karşıdakine geçebildiğini tespit etti. Esnemek bulaşıcı; An...

onizle
Bilim insanları esnemenin, kişiler arasındaki yakınlık derecesine bağlı olarak karşıdakine geçebildiğini tespit etti.

Esnemek bulaşıcı; Ancak bilim adamları, kişiler arasındaki yakınlık derecesinin esneme hareketini taklit etmede etkili olduğunu saptadı.

İtalya'daki Pisa üniversitesi bilim adamları, sonuçları PLoS One dergisinde yayımlanan araştırmada, esneyen kişiye yakınlık derecesi ne kadar ileriyse o esnediğinde karşısındakinin de esneme ihtimalinin o kadar yüksek olduğunu tespit etti.

Bilim adamları, bir yıldan uzun bir süre, 109 yetişkini normal hayat akışları içerisinde takip etti. Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Afrika'dan seçilen 56 kadın ve 53 erkek deneğin hepsinde de insanların arasındaki yakınlık derecesinin, esnerken diğerinin de esnemesinde etkili olduğu görüldü.

Esneyen akrabaysa en yoğun şekilde taklit edilirken, arkadaş ve tanıdıklarda bu durum biraz daha azaldı, hiç tanınmayan kişide zayıf olarak ortaya çıktı.

Bu bağlantının sadece empati geliştirebilenlerde bulunduğunu ifade eden bilim adamları, küçük çocuklar veya otizm hastalarında bu durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place