Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ana babaya kim bakar?

Sual: Ana babaya, daha çok miras alacak olan mı bakar? CEVAP Hayır. Ana babaya bakmak, bunlar öldüklerinde daha çok miras alacak olana far...

onizle
Sual: Ana babaya, daha çok miras alacak olan mı bakar?
CEVAP
Hayır. Ana babaya bakmak, bunlar öldüklerinde daha çok miras alacak olana farz değildir. Bunlara daha yakın olana ve onların parçası olana farzdır. Mesela oğlunun oğlu ile kızı bulunan ana babaya yalnız kızları bakar. Hâlbuki mirası kız ile torun yarı yarıya alır. Kızının çocuğu ile erkek kardeşi bulunana, torunu bakar. Hâlbuki mirasın hepsini erkek kardeş alır. Kızlarının çocuklarına hiç miras düşmez.

Kadın zenginse
Sual: Kadın zengin olsa, malı olsa, yine kocasının ona nafaka vermesi gerekir mi?
CEVAP
Evet, kadın kendi malını kullanmaya zorlanamaz. Kadın mecbur kalır da kullanırsa, kocası bunların parasını hanımına ödemek zorundadır.

Nafaka için
Sual: Kocası nafaka vermezse kadın kocasının evine bıraktığı paradan harcayabilir mi?
CEVAP
Sadece nafaka için harcama yetkisi vardır. Nafaka, yiyecek, giyecek ve barınaktır.

Sosyal Sorumluluk Projesi

1 yorum

  1. Es selamün aleyküm , hayırlı günler Hocam ;
    Malumunuz cenab-ı Allah C.c Kuran-ı Kerim'de miras konusunda erkek çocuğuna kız çocuğunun 2 katı pay verilmesini hükmediyor. 2 çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğuyum , bir de ablam var. Günümüz şartlarında , anne- babamız vefat ettiği taktirde , medeni hukuk mirası eşit olarak bölüştürüyor o andan itibaren kanun karşısında erkek çocuğu olarak herhangi bir hak talep etme durumumuz da kalmıyor.Kaldı ki ablamın böyle bir durumda dini kaideleri kabul edip pay konusunda anlaşma yoluna gideceği şüpheli.benim bu durumda ailemden bana ileride düşecek olan miras hakkından 1/3'lük kısmı hayattayken istemem uygun olur mu acaba? Allah C.C gecinden versin vefatları durumunda da kanunen 1/2 olarak bölüştürüleceği için kalan mal böylece ben toplamda 2/3 almış oluyorum. Saygılarımla. topuzoglu@gmail.com

    YanıtlaSil

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place