Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Nemrut Dağı hala aktif ve risk var

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne kurulan dev platformda, 12 ülkeden 35 bilim adamı geçmişten geleceğe ışık tutucak önemli ...

onizle
.Nemrut Dağı hala aktif ve risk var.Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne kurulan dev platformda, 12 ülkeden 35 bilim adamı geçmişten geleceğe ışık tutucak önemli bir araştırma yapıyor. 

Araştırmayı yapan ekip Nemrut Dağı'nın hala aktif bir volkan olduğunu bildirdi. Bilim adamlarına göre Van Gölü de Nemrut'un aktivitesinin bir sonucu oluşmuş.

Paleo-Van adı altında gerçekleştirilen ve Uluslararası Bilimsel Karasal Sondajlama Programı (ICDP) tarafından desteklenen araştırmada yaklaşık bin metre gölün dibine sondaj yapan bilim adamları, buradan aldıkları çökel numunelerini (karot) laboratuvarda detaylı bir şekilde inceliyor.

Almanya'nın Boon Üniversitesi'nden Prof. Dr. Thomas Litt koordinatörlüğünde yürütülen araştırmalarda küresel ısınma ve dünyadaki iklim değişikliklerinin sırrı ortaya çıkacak.

Prof.Litt, "Burda sadece iklimsel çalışma yapılmıyor. Volkanik aktivitelerde inceleniyor. İlk elde ettiğimiz bulgulara göre Van Gölü yaklaşık 400 bin yıl önce Nemrut'un patlamasıyla oluşmuş. Nemrut volkanı hala aktif ve risk var" dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place