Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

İnsansız hava araçlarını avlayacak lazer

4 Kasım 2007'de çekilen bu fotoğrafta, Afganistan'da görev için havalanmak üzere olan tam silahlı bir MQ-9 Reaper görülüyor. Alm...

onizle
4 Kasım 2007'de çekilen bu fotoğrafta,
Afganistan'da görev için havalanmak üzere
olan tam silahlı bir MQ-9 Reaper görülüyor.
Almanya’nın Rheinmetall Defence şirketi, aynı anda iki insansız hava aracını (UAV) vurabilen lazer sistemi geliştirdi. Tanıtımı yapılan en son teknoloji silah sistemi, UAV’lerin vurulması zor hedefler olmaktan çıkmaya başlayacağına işaret etti.

Alman savunma firması Rheinmetall Defence, hızla hareket eden insansız hava araçlarını yaklaşık 2 km mesafeden vurabilen lazer silah sistemini tanıttı. İki lazer silahı bulunan sistem, bir kilometre mesafede bukunan çelik kirişleri delip geçti.

BBC’nin haberine göre, Rheinmetall Defence, geliştirilme aşamasında olan silahın mobil hale getirileceğini ve otomatik lazer topu entegre edileceğini belirtti.

50kW gücünde lazer ateşleyen silah, radar ve optik sistemler kullanarak yaklaşmakta olan iki UAV’yi tespit edebilior. Silah programlanan menzile giren ve saniyede 50 metre hızla ilerleyen hava aracını vurabiliyor.

GELİŞMİŞ TAKİP SİSTEMİ
Lazer sistemi, ilk olarak radar ile UAV’lerin bulunduğu bölgeyi tespit ediyor, ardından optik sistem aracılığıyla takibe başlıyor.

Rheinmetall’ın gerçekleştirdiği testte 15 mm kalınlığındaki çelik kirişleri kesmeyi başaran lazer, birçok UAV’nin zırhını delebilcek özelliğe sahip olduğunu gösterdi. Rheinmetall, lazer silah sistemini karlı, güneşli ve yağmurlu havalarda test edildiğini ve her türlü hava şartında kullanılabildiğini ifade etti.

Şirket, bundan sonraki aşamada, silaha 35 mm’lik top yerleştirerek çeşitli zırhlı araçların üzerine monte etmeyi planlıyor.

BBC, dünya genelinde birçok ülke ve kurumun lazer odaklı veya lazer entegreli silahlar üzerinde çalıştığını belirtti. Örnek olarak, ABD savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden Raytheon, 2010 50 kW gücünde uçak savar silahını tanıtmıştı. ABD ordusu ise Haziran 2012’de hedefe lazer güdümlü ‘yıldırım’ ateşleyen bir silahın ilk detaylarını sunmuştu.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place