Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kur'an Müslümanlığı

Sual: (Kur'an Müslümanlığı) isimli bir kitapta, (Türk toplumunda, erkek gibi, kadın da giyiminde serbesttir. Arzu ettiği şekilde açı...

onizle
Sual: (Kur'an Müslümanlığı) isimli bir kitapta, (Türk toplumunda, erkek gibi, kadın da giyiminde serbesttir. Arzu ettiği şekilde açık giyebilir. Hiçbir yerini kapatmak zorunda değildir. “Kadın kapanmalı” sözü, kadının kişilik ve onur sahibi olmasını önler, İslamiyet’in kadına verdiği şahsiyet ve değeri elinden alır) deniyor. Dinimiz erkeğe ve kadına giyinmede bir ölçü bildirmemiş midir?
CEVAP
Öncelikle şunu belirtelim ki, (Kur'an Müslümanlığı) tâbiri çok yanlıştır. Sanki Peygamber efendimizin bildirdiği Müslümanlık Kur'andan ayrı gibi gösterilmektedir. (Kur'an Müslümanlığı) isimli kitabın yazarı ve onun yolunda gidenlerin maksadı, Resulullah'ı aradan çıkartmak, adına Müslümanlık dedikleri, ama Müslümanlıkla alâkası olmayan bir sapık yol meydana getirmektir. Peygambersiz din, dinsizliktir. Allah Resulünün bildirdiği Müslümanlığa, Kur’ana aykırı denebilir mi? Hainliklerini herkes anlar diye böyle açıkça söyleyemedikleri için, İslam âlimlerinin ve mezhep imamlarımızın Kur'an-ı kerime ve hadis-i şeriflere uygun olarak bildirdikleri hükümlerin Müslümanlıktan farklı bir şey olduğu iftirası yapılıyor. Kitabın yazarı, Kur'an-ı kerimden kendi anladığı yanlış görüşlere, (Kur'an Müslümanlığı) diyor. Bu yazara ve diğer mezhepsizlere göre, Peygamber efendimizin açıkladığı, Eshab-ı kiramın ve Ehl-i sünnet âlimlerinin Kur’andan anladığı (Kur'an Müslümanlığı) olmuyor. Bunlar, kendi anladıkları yanlış hükme, (Kur'an böyle söylüyor) diyorlar. (Yalnız Kur'an) veya (Kur'an Müslümanlığı) gibi dinimize aykırı sözlere itibar edilmemelidir.

Kur'an-ı kerimi en iyi anlayan Peygamber efendimiz, kadınların ve erkeklerin avret yerinin neresi olduğunu açıklamıştır. Kapalı, bilinmeyen bir şey kalmamıştır. Erkeklerin avret yeri, dizlerle göbek arasıdır. Bu kısımları açmak haramdır. İki hadis-i şerif meali şöyledir:

(Erkeğin göbekle dizleri arası avrettir.) [Ebu Davud]

(Uyluk avret yeridir.) [Buhari, Tirmizi]

Kadının avuç içinden ve yüzünden başka bütün vücudu avrettir. İki hadis-i şerif meali şöyledir:

(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]

(Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez.) [Ebu Davud]

Erkeğin ve kadının avret yeri açıkça bildirilmiştir. Buraları açmak ve buralara bakmak haramdır. İki hadis-i şerif meali şöyledir:

(Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hâkim]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Allahü teâlânın Resulü böyle buyururken, kadınların açık gezmesini isteyen zındıkların, (Kur'an Müslümanlığı) demesi din düşmanlığıdır. İslam âlimleri tesettürle ilgili âyet-i kerimeyi şöyle bildiriyorlar:

(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

(Yalnız Kur'an) veya (Kur'an Müslümanlığı) diyenler kesinlikle Kur'an-ı kerime inanmayan zındıklardır. Kur'an-ı kerimin âyetlerine inanmayan, Allah Resulünü aradan çıkartmaya çalışan, nasıl Müslüman olur ki? Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullah’a (De ki, bana tâbi olun!) buyuruluyor. Resulullah'a tâbi olmayan ve Onun bildirdiği şekilde tesettüre inanmayan, nasıl Müslüman olur?

Bilenin korkusu
Cam sarayda oturan, rastgele taş atamaz,
Dünyayı fâni bilen, gailesiz yatamaz.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place