Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Osman Ünlü hoca ile bugünkü canlı sesli sohbet

1- 2015 yılında hazret-i Mehdî gelecekmiş. Bu doğru mudur? 2012 de de kıyâmet kopacaktı. Kıyâmet için belli alâmetler bildirilmiştir. Daha h...

onizle
1- 2015 yılında hazret-i Mehdî gelecekmiş. Bu doğru mudur?

2012 de de kıyâmet kopacaktı. Kıyâmet için belli alâmetler bildirilmiştir. Daha hazret-i Mehdî gelecek, Îsâ “aleyhisselâm”  inecek. Daha hazret-i Mehdînin gelmesine, İmâm-ı Rabbânî “kuddise sirruh” hazretlerinin bildirdiğine göre 500 seneden fazla var.

2- Beş-altı yaşında torunum var. Bunu Kur'an-ı kerime gönderiyoruz. Her zaman abdest aldıralım mı?

Bunu teyemmüme alıştırmalıdır. Çünkü çocuk bu yaşlarda yüksünürse, zoruna giderse ileri de Allahü teâlâ korusun bu nefrete dönüşür. Bunlar Kur'an-ı kerimi abdestsiz tutmuş olsa bile, mesûl olmazlar. Ama anne baba, buna abdestsiz tutturmayacak. Bunun için teyemmüme alıştırmalıdır. Ona yük gibi gelecek, uzaklaştıracak davranışlardan uzak durmalıdır.

3- Evde itikâdı bozuk kimselerin kitapları varmış. Bunları ne yapayım? Bu kitaplara bakarak ibâdet de yapmıştım, şimdi nasıl hareket etmeliyim?

İtikâdı bozuk kimselerin kitapları evde bulunduğu müddetçe, zulmet şuâsı yayınlar. Onları evden çıkarmalıdır. Başkasına da verilmez. Onları imhâ etmelidir. Bu kitaplara bakarak ibâdetleri bozan bir şey olmuşsa, iâde edersiniz. Öteki türlü ise tevbe istiğfar edilir.

4- Gafletle yemek yimek hakkında bilgi verir misiniz?

Yani Besmele çekmeden, Allahü teâlâyı hâtırlamadan yimekdir. Yemek yimeden önce, (Yâ Rabbî! Bu yemekten hâsıl olan enerji ve kuvvetle, ibâdetlerimi dinç ve kuvvetli yapabilmek, senin dînine hizmet edebilmek, çoluk çocuğumun nafakasını, ihtiyaçlarını giderebilmek niyeti ile ben bu yemeği yiyiyorum). Böylece Allahü teâlâ hâtırlanmış olur. Müslümanın yimesi, içmesi, oturması, kalkması..., hepsi Allahü teâlânın rızâsına uygun olmalıdır. Bunlar niyete göre değişir.

5- Sıla-i rahmle alâkalı olarak bilgi verir misiniz, her akrabayı ziyâret etmeli midir?

Sıla-i rahm derken; anne, baba, dede, nine, evlâd kardeşler. Sonra dayı, teyze... Öncelik sırası vardır. Amca, dayı, fâsık veya dinsiz ise, gittiğin zaman dalga geçiyorsa, fazla yanlarına uğranmaz, bayramda telefon açılır. Mesûl olmayız. Çünkü kitâblarda,  sâlih olan akrabayı..., buyuruyor. Fâsık olup da, art niyeti olmayan, hâin olmayanlara yardım edilir. Gidilir kitâb verilir. Ama diğer art niyetlilere, hâinlere gidilmez. Sıla-i rahmdeki özellik, sâlih olan akrabadır.  

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place