Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Osman Ünlü hoca ile bugünkü canlı sesli sohbet

1- Hanım sinirli, ne yapalım? (İslâm ahlâkı) kitâbındaki gadab, öfke konusu anlatılıyor. Bunu çok güzel bir şekilde okumalıdır. Gadab edince...

onizle
Öfke Yönetimi1- Hanım sinirli, ne yapalım?

(İslâm ahlâkı) kitâbındaki gadab, öfke konusu anlatılıyor. Bunu çok güzel bir şekilde okumalıdır. Gadab edince, (Allahümme gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytân) duasını okumalıdır buyuruluyor. Bu dua (İslâm ahlâkı) kitâbında var. Bunu defalarca okuyarak, islâm âlimlerinin, evliyâ-i kirâmın hayatlarını okumak ve bir de istiğfara (Estagfirullah min külli mâ kerihallah veya sadece estağfirullah) devam etmek gerekir.

2- Kadınların altın ve gümüşten başka zînet takmaları caiz değil mi?

Yüzük olarak altından ve gümüşten başkasını takmaları caiz değildir. Ama koluna, boynuna altın ve gümüşün dışında olanlar takılabilir.

3- Malikiyi taklid ediyorum. Hem muayyen hâlden, hem de cenâbet hâlden temizlenmek için ayrı ayrı mı gusül almak gerekir?

Hayır. İkisi için tek bir gusül abdesti ile cenâbetlikten de, hayz hâlinden de temizlenmiş olunur.

4- Örtündüm. Dizlerimin altına kadar palto var. Altında da pantalon var. Bu kâfi midir?

Pantalon erkek kıyafetidir. Kadınların giymesi caiz değildir. Hangi niyetle olursa olsun, çok kadın giymiş olsa da erkek kıyafetidir, kadın kıyafeti değildir ve caiz de değildir. Ancak etek altına, soğuktan korunmak için giymeye izin verilmiştir. Bu şekilde yarım palto, altına da pantalon giymek suretiyle örtünmüş olunmaz. Başörtüsünü de sıkma baş yapmak uygun değildir. Müslüman bir hanıma yakışacak şekilde pardösü, (dikkat çekmeyecek şekilde olan) giyilir.        

5- Şu an fakirim ama daha önceki yıllardan zekât borcum var. Bunu nasıl öderim, elime geçtikçe versem olur mu?

Önce hesap eder ve bilen birisi ile altınla devrini yaparsınız. Sonra elinize geçtikçe taksit taksit ödersiniz. Bu şekilde de borçtan kurtulursunuz. Bir kimsenin dünyadayken namaz, zekât, kurban... borcundan, kul haklarından kurtulma imkânı hep vardır. Yeter ki bir kimse murâd etsin.
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place