Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Osman Ünlü hoca ile bugünkü canlı sesli sohbet

1- Abbâsî devletini ve Emevî devletini nasıl bimeliyiz?  Emevi ve Abbasi halifeleri islâmiyyete hizmet etmişlerdir. Halifelerin içinde itika...

onizle

1- Abbâsî devletini ve Emevî devletini nasıl bimeliyiz? 

Emevi ve Abbasi halifeleri islâmiyyete hizmet etmişlerdir. Halifelerin içinde itikadı bozuk olanlara ehl-i sünnet alimleri cevab vermişlerdir. Halifelerin içinde fasık olanlarda olmuştur ama biz islamiyyete yaptıkları hizmetlerden dolayı hayırla yad ederiz.

2- Ayak parmaklarını namazda oynatmanın mahsuru var mıdır?

Kıyâmda, rükuda,  secde de bütün uzuvların hareketsiz olması lazım.  Dolayısıyla mekruhtur,  edebe de uygun değildir.

3- Cinler hakkında bilgi verir misiniz?

Cinler ateşten yaratılmıştır. Cinlerin insanlara göre ömürleri daha uzundur. Hızlı hareket ederler ve birden doğudan batıya gidebilirler. Dini konularda cinlerden bir şey öğrenilmez, dünyevi konularda da yalan söylerler,  itibar edilmez.

4- Kaza namazı kılmak için ezân okumak şartmıdır?

Vaktin ezânı bulunduğu yerde sünnet-i seniyye ye uygun okunuyorsa o ezânla sadece kâmet getirerek o namazlarını kaza edebilir.Eğer sünneti seniyye ye uygun okunmuyorsa bir defa ezân okur ve iki günlük kaza namazlarını kılarken sadece her kazâ namazında sadece kâmet getirir.  

5- Sahurda niyet etmeyi unuttum, orucum oldu mu?

Sahura kalkmak  hâl ile niyettir ve oruç olmuştur. 

6- Secdeye giderken pantalonları çekerek secdeye gitmek namazı bozar mı?

Eğer iki elinin  parmak uçları ile tutarak pantalonu yukarı çekerse namazı bozulur. Ama zaruri halde ise avuç içi ayası ile dizlerine yapıştırır yukarı hızlı çekerse bu namazı bozmaz.
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place