Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kardeş katli

Sual: (Osmanlı sultanları, kendilerine rakip olacağı için kardeşlerini beşikteyken öldürdüler) diyenler var. Bu doğru mu? CEVAP Hayır, doğru...

onizle

Sual: (Osmanlı sultanları, kendilerine rakip olacağı için kardeşlerini beşikteyken öldürdüler) diyenler var. Bu doğru mu?
CEVAP
Hayır, doğru değildir. Halife varken, başka birisi, ben halife olacağım diyerek devlete isyan ederse onunla savaşılır. Bu her devlette böyledir. Devlete isyan edenlere, her kanun en ağır cezayı vermektedir. Bu hüküm İslamiyet’te de vardır. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Bir emîr [devlet başkanı] üzerinde ittifak ettiğiniz halde, biri çıkar da birliği bölmek ve tefrika çıkarmak isterse onu hemen katledin!) [Taberani]

Böyle bir isyan olmadan, ileride isyan edebilir diye, suçsuz hiç kimse öldürülmez.

Osmanlı sultanları beşikteyken bütün kardeşlerini öldürselerdi, bazı padişahların kardeşleri, kendilerinden sonra padişah olabilir miydi?

İkinci Osman hanın kardeşi dördüncü Murad han,

Sultan Dördüncü Mehmed hanın kardeşi ikinci Süleyman han,

Birinci Mahmud hanın kardeşi üçüncü Osman han,

Dördüncü Mustafa hanın kardeşi ikinci Mahmud han,

Beşinci Murad hanın kardeşi ikinci Abülhamid han,

İkinci Abdülhamid hanın kardeşi Mehmed Reşad han,

Mehmed Reşad hanın kardeşi Vahdeddin han kardeşlerinden sonra padişah olmuşlardır.

Osmanlı, asırlar boyunca İslamiyet’i doğru olarak yaşamış ve yaymıştır. Bunun için, dine karşı olanlar her fırsatta Osmanlı’yı hedef alıyorlar. Bu bakımdan, ecdadımız hakkındaki asılsız söylentilere itibar etmemeli.

Emeklerimizi boşa çıkarma

Sual: Allah’ım emeklerimizi boşa çıkarma diye dua ediliyor. Sanki Allah emeklerimizi boşa mı çıkarır? Böyle dua etmek caiz midir?
CEVAP
Evet, caizdir. Emeklerimize sevab veren veya boşa çıkaran elbette Allahü teâlâdır. Kalbleri kaydırıp Cehenneme atan da odur. Bir âyet-i kerime mail şöyledir:

(Rabbimiz! Bizi doğru yola erdirdikten sonra kalblerimizi saptırma, kaydırma!) [Al-i İmran 8]

Bu, gaflete düşüp eski kötü halimize dönmek istersek, lütfedip bizi, eski halimize döndürme, ibadetlerimiz noksan olsa da kabul et, günahlarımızdan dolayı bizi perişan etme, hak ettiğimiz, cezayı bize verme demektir. Ama mesela (Ya Rabbi, rahmetini esirgeme!) denmez; çünkü esirgemek cimrilik anlamındadır. Burada Allahü teala cimrilikle suçlanmış olur.

Namazda dışında

Sual: Namazda idrarlı, kanlı elbise giymek caiz olmadığı gibi, namaz dışında da giymek caiz değil mi?
CEVAP
Namaz dışında, zaruretsiz pis elbise giymek mekruhtur.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place