Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ağız kokusu ve oruç

Sual: Protez dişlerim çok koku yapıyor. Oruçluyken diş macunuyla temizlersem oruç mekruh oluyor. İnsanları rahatsız etmek haram olduğuna gör...

onizle
Sual: Protez dişlerim çok koku yapıyor. Oruçluyken diş macunuyla temizlersem oruç mekruh oluyor. İnsanları rahatsız etmek haram olduğuna göre, diş macunuyla dişlerimi temizlemem caiz olur mu?
CEVAP
Sahur vakti dişler diş macunuyla iyice temizlenir, protez diş dışarı çıkarılırsa daha kolay temizlenir. Gün içinde yemek yenmeyeceği için, dişten dolayı artık yemek artığı kokusu olmaz. Ancak oruçlu olanın, açlığın kendi kokusu olur. Onu önlemek için, misvakla ağız iyice temizlenir. Misvak kokuyu azaltır. Öğleden sonra misvaklamak, Şafii’de mekruhtur; çünkü oruçlunun ağız kokusu Allahü teâlâya her kokudan güzel geldiği için, bu güzelliği yok etmek mekruh oluyor. Hanefi’de ise mekruh değildir. Misvak kuru veya yaş olmamalı, ikisi ortası olmalıdır. Misvak yeni olursa daha etkili olur.

İftarda ve sahurda şunlar yapılabilir:

Maydanoz yemek ağız kokusu için çok faydalıdır.

Taze yoğurt da iyi gelir.

Yemek arasında veya yemekten sonra çay içmeli.

Limonlu su içmek ağız kokusunu giderir.

Şekersiz sakız çiğnemeli.

Elma yemek de faydalıdır.

Tuzlu suyla veya kabartma tozuyla gargara yapmalı.

Bunların birkaçı uygulanırsa ağız kokusu önlenmiş olur.

Evliya kabri öpmek

Sual: Ana babanın kabrini öpmek caiz olduğu gibi, Resulullahın kabr-i şerifini ve evliya-i kiramın kabirlerini öpmek de caiz midir?
CEVAP
Elbette caizdir. Ancak fitneye sebep olmadan bunu yapmalı. Vehhabi nöbetçiler görürse, Şirk diye kamçı vururlar. Türkiye’de de evliya kabri öpülürse, selefiye maskeli Vehhabilerin şirk saldırısına uğranır.

Hurma çekirdeği

Sual: Hurma çekirdeği çöpe atılmıyorsa ne yapmalı?
CEVAP
Ağaç dibine falan koymalı.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place