Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Gayrimüslimle evlenmek

Sual: Müslüman bir erkek talip çıkmayınca, konu komşu evde kaldı demesin diye, ileride müslüman ederim ümidiyle, gayrimüslim bir erkekle evl...

onizle
Sual: Müslüman bir erkek talip çıkmayınca, konu komşu evde kaldı demesin diye, ileride müslüman ederim ümidiyle, gayrimüslim bir erkekle evlenmek istiyorum. Bir de ateist talibim var. Hangisini tercih edeyim?
CEVAP
Ateist de gayrimüslimdir. Gayrimüslim ise müslüman olmayan demektir. Müslüman olmayan da, ya kitaplı veya kitapsız kâfirdir. Ateistler kitapsız kâfirdir. Müslüman kadın, kitapsız veya kitaplı kâfirle evlenemez. Evlenmeye karar verdiği an kâfir olur. (İbni Abidin)

İki âyet-i kerime meali:

(İmanlı kadınların, kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]

(Kadınlarınızı, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin!) [Bekara 221]

Komşuların evde kaldı dememeleri için Allahü teâlânın emrini hiçe sayarak, kâfirle evlenmeye kalkmak, büyük ahmaklıktır.

Ebu Ya’la’nın rivayet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz, (İki yüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin iki yüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)

Ebu Süleyman-ı Darani hazretleri buyuruyor ki:

Bekârlığa dayanmak, ailenin çilesine dayanmaktan, onların eziyetine katlanmak, Cehennem ateşine dayanmaktan daha kolaydır. Bekârın ibadetten aldığı tad ve elde ettiği huzur hiçbir zaman evliye nasip olmaz. Arkadaşlarımızdan hiç birini görmedim ki, evlendikten sonra eski mertebesinde kalmadı, derecesi düştü. (İhya)

İyi bir hayat sürmek istiyorsan evinde,

Evlenme hiç, bekâr kal, otur yerli yerinde.

Neden kâfir oluyor?

Sual: Ateistle evlenmeye karar veren kızın, hemen niye imanı gidiyor?
CEVAP
Bir kızın, gayrimüslimle, ateistle evlenmesi, aynen erkek kardeşiyle veya babasıyla evlenmesi gibi haramdır. Sadece haram olmakla kalmıyor, küfre de giriyor. Sebebi, Allahü teâlâ, kardeşle, babayla, gayrimüslimle evlenmek haram buyuruyor. Evlenen kimse, bunu kabul etmiyor, evlenmek caizdir diyor, inkâr ettiği için kâfir oluyor. Kâfir olması, zina etmesinden dolayı değil, Allahü teâlânın emrini yanlış diyerek, evlenmeyi meşru kabul etmesindendir.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place