Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Vücuttaki hangi kılları almak gerekir

Sual : Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz?  CEVAP Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizl...

onizle
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? 
CEVAP
Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir temizlemek, caizdir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbek ile diz arasına bakmaları caiz olmadığı için, kasık kıllarını kendi cinsi de olsa, başkalarına, mesela lazerle falan aldırmaları, haram olur.

Erkeklerin kaş aldırmaları, cemal niyetiyle, yani düzenli görünmek niyetiyle caiz; süs için, ziynet için olursa, caiz olmaz.

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kılları almaları ve iki kaş arasındaki fazla kılları almaları ise, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, ağda, epilasyon veya başka bir yol ile almaları, tenzihen mekruhtur.

Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, bir ihtiyaç olmadıkça almaları, caiz olmaz. 

Kulaktaki kıllar
Sual: 
Berberler, kulağın iç kısmında biten kılları alkol alevi ile yakıyorlar. Bu şekilde kılları yok etmek caiz midir?
CEVAP
Caizdir.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place