Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Faizle kredi çekmek

Sual:  Ev ve yiyecek gibi nafakaya dahil olan işler hariç, zaruretsiz kredi çekip faiz ödemek caiz olmuyor. Nafakaya dahil olmayanların caiz...

onizle
Sual: Ev ve yiyecek gibi nafakaya dahil olan işler hariç, zaruretsiz kredi çekip faiz ödemek caiz olmuyor. Nafakaya dahil olmayanların caiz olması için bir yol, bir çare yok mudur?

CEVAP
Zaruret olunca faizle de kredi çekmek caiz olur; çünkü 
(Zaruret, haramları mubah kılar) buyuruluyor. Öyle bir iş var ki, zarurete girer mi, girmez mi, bilemiyoruz. Bunun için, faizsiz para almanın birkaç yolu şöyledir:

1- Günümüzde kredi kartıyla alış veriş yapılıyor. Bir mal, taksitli olarak kredi kartıyla 500 liraya alınmışsa, 450 liraya başkasına bu malı satabiliriz.

2- Kredi kartıyla bir altını taksitli olarak 320 liraya almışsak, başka kuyumcuya peşin olarak 300 liraya satabiliriz.

3- Bankadaki görevli veya katılım bankalarındaki görevli, tahakkuk edecek faiz için, muamele masrafı, işlem ücreti gibi bir şey derse yine faizsiz alınmış olur.
Yani dinimize uymak isteyene, bir çare bulunur. 

Horoz dövüşü
Sual: 
Horoz ve deve dövüşü, boğa güreşlerini ve boks maçlarını seyretmek günah mıdır?
CEVAP
Horoz ve deve dövüşleriyle boğa güreşleri, hayvanlara zulüm olduğu için günahtır. İnsanları dövüştürmek de günahtır. Avret yerlerinin açık olması da, bir başka günah oluyor. Canlının yüzüne vurmak da günahtır. Bu günah olan şeyleri seyretmek de günahtır; çünkü din kitaplarında deniyor ki:
Cambaz ipten düşüp ölürse, seyirciler de günaha girer; çünkü onlar seyretmeselerdi, cambaz, cambazlık yapmaz ve ipten düşüp ölmezdi. Öldürülen kimse, eceli geldiği için ölürse de; öldüren veya ölümüne sebep olan kimse de, cezasını görür. (S. Ebediyye)

Büyük zatları görememek
Sual: 
Eskiden büyük zatları rüyada görüyor ve seviniyordum. Şimdi hiç görmüyorum. Acaba bu, dinde gerilemeye bir alamet olabilir mi?
CEVAP 
Din kitaplarında, (Yolun başındakileri tatlı rüyalarla bağlarlar. Bağlar kuvvetlenince, böyle rüyalara lüzum kalmaz) deniyor. Rüyalardan kurtulup, uyanıkken onları sevenlere, onların kitaplarını çok okuyup, bağlananlara müjdeler olsun!

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place