Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Saadete kavuşmanın kısa yolu

Sual: Saadete kavuşmak için özetle ne yapmak gerekir? Cevap: Saadete kavuşmak için, üç şey lazımdır: 1– Müslüman olmak lazımdır. Bir...

onizle
Sual: Saadete kavuşmak için özetle ne yapmak gerekir?

Cevap: Saadete kavuşmak için, üç şey lazımdır:

1– Müslüman olmak lazımdır. Bir kere (Lâ ilâhe illallah, Muhammedün resûlullah) diyen Müslüman olur.

2– Müslüman olduğunu tanıdıklara bildirmek için, (Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh) denir.

3– Kalbi temizlemek ve dünyada ve âhirette saadete kavuşmak ve dertlerden, belalardan, hastalıktan, düşman şerrinden, büyü ve cin çarpmasından kurtulmak, nimetlere kavuşmak için, her Müslümanın her gün kalb ile tövbe etmesi ve bu tövbeyi söylemesi lazımdır. Bunu söylemeğe istiğfar denir. Çok istiğfar okumalıdır. İstiğfar, (Estagfirullah min külli mâ kerihallah) veya kısaca (Estagfirullah) demekdir.

İslamiyet'e uyanın duaları muhakkak kabul olur. İstiğfarı ve istiğfar duasını bütün gece okuyup, uykusuz kalmamalıdır. İstiğfarı ve bütün duaları, manasını düşünmeden, temiz kalble söylemezse yalnız ağız ile söylerse, hiç faydası olmaz. İstiğfarı ağız ile üç kerre söyleyince, temiz kalble de söylemeye başlar.

Günah işlemekle kararmış olan kalbin söylemesi için ağız ile çok söylemek lazımdır. Haram lokma yiyenin ve namaz kılmayanın kalbi simsiyah olur. Böyle kalblerin söylemeğe başlaması için, istiğfar duasını üç kere okumak ve sonra 67 kere istiğfar söylemek yani (Estagfirullah) demek lazımdır. Allahü teâlâ, (Tövbe ve istiğfar edeni severim ve günahını affederim) buyuruyor. Tövbe, günahı işlediğine pişman olmak, günah işlemekten hemen vaz geçmek, bir daha yapmamaya karar vermek ve afv etmesi için Allahü teâlâya yalvarmaktır. Bu dört şeyden biri noksan olan tövbe kabul olmaz ve günahı affedilmez.

Tövbeden sonra günahı tekrar yaparsa, tövbesi bozulmaz, yeniden günaha girer. Bunun için, ayrıca tövbe etmesi lazım olur. Hakiki tövbesi yapılan günah, muhakkak affolur. Tövbe yapılmayan günah için, Allahü teâlâ dilerse affeder, dilerse azap eder. (Hak Sözün Vesikaları s.125-126)

İstiğfar duası, (Estagfirullahel'azîm, ellezî lâ ilâhe illâ huv elhayyel kayyûme ve etûbü ileyh)dir. İstiğfar, (Estagfirullah)dır. Mânâsı, (Beni affet Allahım)dır. Urvet-ül vüska Masum-ı Müceddidî, beş vakit namazdan sonra, farzı veya varsa son sünneti kılınca, (Allahümme entesselâm…) okuduktan sonra üç kere istiğfar duası, duadan sonra 67 kere istiğfar okurdu ve yüz kırk bin talebesine okumasını emrederdi. (Seadet-i Ebediyye s.969, İslam Ahlakı s.251)

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place