Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Gayrimüslim çocuklarının suçu nedir?

Sual: İslam memleketlerinde dünyaya gelen çocuklar, ana babasından, hocalarından görerek Müslüman oluyor. Gayrimüslim memleketlerdeki çocu...

onizle

Sual: İslam memleketlerinde dünyaya gelen çocuklar, ana babasından, hocalarından görerek Müslüman oluyor. Gayrimüslim memleketlerdeki çocuklar ise, Müslümanlıktan mahrum kalıyor. Böyle yetişen çocukların Cehenneme gitmesi haksızlık olmaz mı?
Cevap: 
Adalet ile ihsanı karıştırmamalıdır. Allahü teâlâ her memleketteki kulları için, adaleti fazlası ile yapmıştır. Âkıl ve bâliğ olmadan ölen gayrimüslim çocuklarını Cehenneme sokmayacaktır. Âkıl ve bâliğ olduktan sonra Muhammed aleyhisselamın dinini duymadan ölenlere de azap yapmayacaktır.

Bunlar İslam dinini, Cenneti, Cehennemi işittikten sonra merak etmez, öğrenmez ise, inat edip inanmazsa, o zaman azap göreceklerdir. Âkıl ve bâliğ olanlar, ana babanın çevrenin tesiri altında kalmaz. Eğer kalsaydı İslam memleketlerinde, İslam terbiyesi altında yetişen yüz binlerce Müslüman evladı, İslam düşmanlarının yalanlarına aldanmaz, dinsiz hatta din düşmanı olmazdı. Bunlar âkıl ve bâliğ olduktan hatta hoca, hafız olduktan sonra dinden çıkmakta, din düşmanı olmakta ve önderlik yapmaktadırlar. Anasına, babasına, akrabasına yobaz, gerici diyerek alay etmektedirler. Bu misaller ana baba terbiyesinin tesirinin devamlı olmadığını açıkça göstermektedir. Diğer taraftan, birçok gayrimüslimin, ilim, fen adamlarının Müslüman olduğu da görülmektedir. Az da olsa dinini değiştirmeyenlerin bulunması, ana terbiyesinin tesirinin, bazen devamlı olduğunu gösteriyor denirse, bir çocuğun Müslüman evladı olması, İslam terbiyesi ile yetişmesi, Allahü teâlânın bir ihsanıdır.

Kafir çocuklarına bu ihsanı yapmıyor. Fakat kimseye ihsan yapmaya mecbur değildir ve ihsan yapmamak zulüm olmaz.

Bakkaldan bir kilo pirinç alsak, tam bir kilo tartması adalet, noksan tartması zulüm, biraz fazla vermesi ihsan olur. Bu ihsanı istemek kimsenin hakkı değildir. İşte Allahü teâlânın İslam terbiyesi ile yetiştirmesi, büyük ihsanıdır. Gayrimüslim çocuklarına bu ihsanı yapmaması zulüm olmaz.

***
Sual: Kur'andaki âyet ve sure sayıları net ve kesin değil midir?
Cevap: 
Kur'an-ı kerimde 114 sure ve 6236 âyet vardır. Âyetlerin sayısının 6236'dan az veya daha çok olduğu bildirildi ise de, bu ayrılıklar, büyük bir âyetin, birkaç küçük âyet sayılmasından veya birkaç kısa âyetin, bir büyük âyet yahut surelerin başındaki Besmelelerin bir veya ayrı ayrı âyet sayılmasından ileri gelmiştir. Bu hususta Bostan-ül-ârifin kitabında geniş bilgi vardır.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place