Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ateşte yanan, ibadete nasıl koşar?

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından dinimizi doğru öğrenip buna uygun yaşamak, hem de bunları başk...

onizle
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından dinimizi doğru öğrenip buna uygun yaşamak, hem de bunları başka insanlara ulaştırıp büyüklerin duasına, Allahü teâlânın rızasına kavuşmak imkânı varken, başka şeylerle uğraşmak mâlâyânidir. Bugün insanların çoğu mâlâyâni ile, yani dinlerine ve dünyalarına faydası olmayan şeylerle uğraşıyor. Doğru imandan yani Ehl-i sünnet itikadından, helâlden, haramdan bahsedilmiyor.
İslamiyete uymanın temeli üç şeydir: Ehl-i sünnet itikadı, helâl ve haram. İtikadı bozuk olan, haram yiyip içen, haramla meşgul olan, ne yaparsa yapsın felakettedir. İbadetlerin onda dokuzu helâl lokmadır.

Helâl lokma yiyenin, eli kolu bağlansa, yine ibadete, namaza koşar. Haram yiyen ise ibadetten soğur. Çünkü dinimiz, (Haram ateştir) diyor. Ateşte yanan bir insan, ibadete nasıl koşar?

Mübarek bir zatın hayatı hep borç içinde geçer. Borç aldığı parayla alışveriş yapıp evine götürür. Daha sonra gidip, borcunu kendi parasından öder. Sebebini sorduklarında, (Evim için kendi paramla aldıklarıma güvenemiyorum. Helâl olması için, borç aldığım parayla ihtiyaçlarımızı karşılıyorum) buyurur. Başka büyük bir zat da, (Kazancında şüphesi olan, parasını, dine hizmet için kazanıp yine o yolda sarf edilen parayla değiştirsin! Çünkü helâl para, insanı Allah aşkıyla coşturur, durdurmaz, onu namaza koşturur. Helâlle beslenenin, namaz kılmaması imkânsızdır) buyurur.

Besmeleyle başlanan iş
Besmelesiz yenilen yemek, insan vücudunda hastalık yapar. Şeytan lokmalarla mikrop şeklinde insanın vücuduna girip, belki doktorların bile teşhis edemeyeceği hastalıklara sebep olabilir. Ama besmele çekilmişse şeytana izin verilmez. Dinimizin yasak etmediği bir işe Besmeleyle başlanırsa, o iş her ne olursa olsun, bize kötü de görünse, sonu mutlaka iyidir. Çünkü (Bismillâhillezî lâ yedurru ma’asmihî şey’ün fil-erdı velâ fissemâi ve hüves semî’ul-alîm) duasını okuyan, yerde de olsa, gökte de olsa, asla zarar görmez. Bu bakımdan Besmele çekmek çok kıymetlidir. Allahü teâlâ Cennete girecek bütün kullarına Cennet davetiyesi verecek, bu davetiyenin imzası Besmele olacaktır.
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place