Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kalp koku alabilir

Burunda bulunan koku alıcılarının benzerleri kalp, ciğer ve kanda da bulundu. Kalpteki alıcıların yenilen yemeğin kokusunu alıp almadığı g...

onizle
Burunda bulunan koku alıcılarının benzerleri kalp, ciğer ve kanda da bulundu. Kalpteki alıcıların yenilen yemeğin kokusunu alıp almadığı gibi ayrıntılar şimdilik belirsiz.

Burnumuz koku alan tek organımız olmayabilir. Kahvenin, taze ekmeğin ve çevremizdeki nefis aromatik kokuları vücudumuzda başka takip edenler de olabilir. Çünkü burnumuzdaki koku alıcıların kalp, ciğer ve kanda da olduğu saptandı.

Havada yemek veya başka maddelerden gelerek uçan kimyasallar burunda tanımlanıp, nasıl koktukları konusunda beyine bilgi aktarılıyor. Bu alıcıların sadece burnun arka bölümünde oldukları sanılıyordu. Yakın zamandaki araştırmalar benzer alıcıların başka organlarda da olduğunu gösterdi.

Örneği, sperm hücreleri de, koku alıcılarına sahipler. Bu alıcılar sperm hücrelerinin yumurtaya yerleşmesini sağlıyor.

Artan bulgular, benzer alıcıların kalp, ciğer ve kanda da olduğunu gösterdi.

Kalbin, bu koku alıcılarıyla, örneğin yenen bir etin tadını alıp alamadığı gibi sorular şimdilik belirsiz.

BİFTEK KOKUSUNU ALABİLİR Mİ?
Vücuttaki koku alıcılarının varlığı uzun zamandır üzerinde çalışılan bir konu. 2012 yılında Nobel Kimya ödülü bu konudaki bir çalışmaya verildi. Vücutta 400 alıcı var ve bunların sadece 27 tanesi tad alıcısı olarak çalışıyor.

Burun dışındaki organlardaki koku alıcıları 7 Nisan'da konu New Orleans'taki Amerikan Kimya Topluluğu'nun bir toplantısında da ele alındı. Münih Teknik Üniversitesi ve Almanya Gıda Kimyası Araştırma Merkezi Uzmanı Peter Schieberle, kalbin yenilen bir bifteğin kokusunu alıp almadığının bilinmediğini söyledi.

Scieberle, bazı kan hücreleri üzerinde yapılan araştırmalardan da söz etti. Kan hücreleri de kokuya duyarlı hareketler sergiliyorlar.

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place