Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Yorumlar

{fbt_classic_header}

Header Ad

Önizle

Son yazılar:

latest

Ads Place

Hastalık için dua

Sual: Uykusuzluk çeken, sık sık çıbanı çıkan, tansiyonu yükselen, ayağı burkulan için hangi duaları okumak gerekir? CEVAP Her hastalık içi...

onizle
Sual: Uykusuzluk çeken, sık sık çıbanı çıkan, tansiyonu yükselen, ayağı burkulan için hangi duaları okumak gerekir?
CEVAP
Her hastalık için, hangi duayı okuyalım diye soran okuyucularımız oluyor. Tıbben çaresi olan hastalıklar için, doktora gitmeli. Dinimiz, tıbbi ilaçların da kullanılmasını emrediyor. Bunları kullanmamak, dinin emrine uymamak olur. Tıbbın çaresini bulamadığı ruhi hastalıklar için hangi duayı okuyalım diye sorulabilir.

Peygamber efendimiz, hastalıklar için üç türlü ilaç kullanırdı:

1- Kur'an-ı kerim ve dua okurdu,

2- Fenle bulunan ilaçları kullanırdı,

3- Her ikisini karışık kullanırdı. (Mevahib-i ledünniyye)

Üç hadis-i şerif meali:

(İlaçların en iyisi Kur'an-ı kerimdir) [İ. Mace]

(Kur'an-ı kerimden şifa beklemeyen, şifaya kavuşamaz.) [Deylemi]

(Fatiha her derde devadır.) [Beyheki]

Kur'an-ı kerim ve dua, şartlarına uygun okunursa, elbette şifa verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Haram işleyenin ve itikadı düzgün olmayanın okuması fayda vermez. Kur'an-ı kerimi ücretle okumak haramdır. (Tefsir-i Mazhari)

İrade, imtihan ve kader
Sual: (İnsanın iradesiyle yaptığı şeyler kader, diğerleri imtihandır. Mesela insanların göçük altında kalması, kader değil imtihandır) demek doğru mudur?
CEVAP
Hayır, yanlıştır. Olaylar, ister insanın iradesiyle olsun, ister olmasın yine kaderle olur. Hiçbir ihmal olmadan, kendiliğinden maden ocağının patlaması kader olduğu gibi, insanların kendi iradesiyle patlatması da kaderdir. Yani her olay kaderdir. Allahü teâlânın takdiri dışında bir şey olmaz. Başımıza gelen her olay, kendi irademizle veya kendi irademiz olmadan da meydana gelse, kaderdir.

Mezhep taklit ederken
Sual: Gusülde diş dolgusu sebebiyle Maliki'yi taklit edenin, Mâliki'de gusülde ağzın içini yıkamak farz olmadığı için, gusülde ağzını yıkamasa bir mahzuru olur mu?
CEVAP
Elbette mahzuru olur, çünkü bir konuda başka bir mezhebi de taklid eden, kendi mezhebinden çıkmış olmaz. Hanefî mezhebinden çıkmadığı için ağzını yıkaması gerekir.

Abdest suyu
Sual: Abdest suyunu, meyve ağaçlarının dibine dökmekte mahzur var mıdır?
CEVAP
Hiç mahzuru yoktur.
 
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam hocaları tarafından cevaplandırılacaktır. Lütfen suallerinizi: dinimizislam2@gmail.com mail adresine gönderiniz. Teşekkürler.

Ads Place